2017. január 18., szerda

Tawa Tawas - bolíviai fánk













Már javában benne járunk a farsangi szezonban, itt az ideje hát fánkot sütni. Egy nagyon finom, könnyed, puha, sütőporos fánk receptjét hoztam, mely nagyon népszerű Bolíviában. Mivel nincs szükség hosszadalmas kelesztésre, az elejétől a végéig 20 percbe telik az elkészítése, vagyis kimondottan időspórolós recept. A tésztája nem túl édes ezért mézet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé. Jobb étvágyú család részére célszerű duplázni az adagot.


Tawa Tawas (bolíviai fánk)

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 2 tojás
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 125 ml tej

sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cukrot, sót, sütőport.
  2. Hozzákeverjük a tejet, tojást, olvasztott vajat, robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát letakarva, 5 percig pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, - ha nagyon ragadna, kicsi lisztet adjunk még hozzá - 0,5 cm vastagságúra hagyjuk.
  5. A tésztát 4 cm széles csíkokra, majd azokat rombusz alakúra vágjuk.
  6. Bő, meleg, de nem túl forró olajban szép világosra sütjük mindkét oldalát.  
  7. Tetejét porcukrozzuk, mézzel, lekvárral kínálhatjuk.






8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept finom lehet! Guszta ,nekünk ez a mennyiség pont ideális:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Évi, nem sokkal lett több, mint ami a képen látható, de két embernek bőven elég is.

      Törlés
  2. De szép, könnyű, puha fánkok :-) Nagyon finomak lehetnek, látszik rajtuk! Nekem is kéne már valamilyen fánkot sütni, annyira megkívántam :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, jó lenne, ha tudnék belőle küldeni. :)

      Törlés
  3. Még a lányomék is ezt a fánkot fogják a hétvégén sütni, no meg én is :-)
    Ölellek, remélem jól vagy és vagytok az állatkáiddal együtt :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikóm, sok sikert hozzá, nagyon könnyű elkészíteni. Köszönöm, mindannyian jól vagyunk.

      Törlés
  4. Annyira guszta képek megint... Imádnám ezt a fánkot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti, amilyen egyszerű, pont annyira finom. Jaj, de szívesen csomagolnék belőle neked.

      Törlés

A komment nem tartalmazhat linket