2017. július 14., péntek

Fetás, paradicsomos lepénykék















Mediterrán ízvilágú sós-ropogós lepénykéket sütöttem ma az itthon fellelhető alapanyagokból. Semmi különös, különleges nincs benne, hacsak az nem, hogy nagyon gyorsan készen van és irtó finom! Zamatos, édes paradicsom, fanyar olajbogyó, sós feta került most az én lepénykéimre, ízlés szerint variálható a "rakomány" és a fűszerezés rajta. Ideális előételnek, vendégek fogadásához, de otthoni nyár esti borozgatáshoz is ajánlott.  


Fetás, paradicsomos lepénykék

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • kb 30 dkg koktél paradicsom
  • 10 dkg feta
  • maréknyi olajbogyó  (nálam vegyesen: fekete és paprikával töltött zöld)
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • oregánó

tetejére:

  • bazsalikomlevél

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
  2. A leveles tésztát kiolvasztjuk, nagyobb méretű pogácsaszaggatóval vagy üvegpohár szájával kiszaggatjuk.
  3. A paradicsomokat és az olajbogyókat felkarikázzuk, elrendezgetjük a tésztán, sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval.
  4. Rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal. 
  5. A lepénykéket sütőpapíros tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés hideg vízzel, betoljuk a forró sütőbe.
  6. Kb 20-25 percig sütjük, míg szép aranybarna színt nem kap. - sütőfüggő! (vigyázzunk, mert nagy hőfoknál a leveles tészta könnyen megég!)
  7. Tetejét bazsalikomlevéllel díszítjük, frissen, melegen fogyasztjuk. 









2 megjegyzés:

  1. Ismét nagyon finomat varázsoltál az asztalra, igazi mediterrán hangulat :-) Tényleg jó lehet vendégek betoppanásakor, gyorsan kész és mutatós, és persze nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!