2017. július 4., kedd

Sárgabarackos manna


















Mindig vannak a gépemen lementve újabb és újabb kipróbálásra váró receptek, ezért a régebbiekről van, hogy el is felejtkezem. Időnként halványan feldereng egy-egy emlék bennem valamelyik süteményről vagy desszertről, amit nagyon szerettem volna elkészíteni, de valami oknál fogva elmaradt. Így volt ennél a barackos mannánál is, már legalább 3 éve készülök megsütni, na de ma végre sorra került. A receptet Böbénél láttam meg annak idején. Nagyon-nagyon finom, puha tésztájú, szaftos kevert sütemény. A könnyed, gyümölcsös sütik az én igazi nagy kedvenceim és igyekszem is kihasználni sütés terén a nyári időszakot, amikor sorra jönnek a nap érlelte, zamatos finomságok. Bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük, amit szeretünk vagy ami éppen otthon van, mindegyikkel isteni lesz, a süti valóban méltó az elnevezéséhez.


Sárgabarackos manna


Hozzávalók:
kb 20x30cm-es tepsihez:

tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl olívaolaj (nálam étolaj)
  • 4 ek tej
  • 3 ek habtejszín
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

tetejére:

  • kb 1/2 kg sárgabarack (8-10 szem)
  • szeletelt mandulapehely


Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. Sárgáját jó habosra keverjük a cukrokkal, közben kanalanként hozzáadjuk az olajat, tejet és a tejszínt.
  5. Szintén adagolva hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, ezt már fakanállal keverjük össze, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
  7. A megmosott, megszárított, kimagozott barackokat félbevágjuk, héjukkal lefelé kicsit belenyomkodjuk a tésztába, szeletelt mandulapehellyel megszórjuk.
  8. Sütőtől függően kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
  9. A megsült tésztát sütőpapírostól kiszedjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  10. Kockákra szeleteljük, tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.








4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és igen finom lehet! Szeretem az ilyen kevert sütiket, itt a barack ideje remélem nekem sikerül hamarabb tennem egy próbasütést és nem várok vele 3 évig?:-))

    VálaszTörlés
  2. Évi, érdemes megsütni, mert tényleg nagyon finom. Én sem várok vele legközelebb 3 évet, :) hamarosan ismétlésre kerül más gyümölcsökkel is.

    VálaszTörlés
  3. Dettó. :D Nekem is van egy rakat régi receptem, amik kipróbálatlanul hevernek külön mappákban a gépemen, mert jól megfeledkeztem róluk. Mindig kitalálok helyettük valami saját recit, és azok elsőbbséget élveznek. Ezt a mannát viszont szívesen kipróbálnám én is, mert nagyon guszta, és én is kedvelem az ilyen típusú édességeket. :)

    VálaszTörlés
  4. Csak néhány szelet maradt másnapra, de még akkor is olyan finom puha volt ... és mennyei.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!